maanantai 24. helmikuuta 2014

Neljä paitaa ja kaksi UFOa

Loma on monta kertaa alkanut kangaskauppakäynnilla. Niin tälläkin kertaa. Triteksiltä tarttui mukaan kassillinen kauniita kankaita. Määrä on iso, mutta toisaalta joskus on tullut kaksikin kassillista...
Ensimmäinen kangas tuli jo ommeltua vaatteeksi asti. Melkein ennätyksellistä nopeutta!
Kaava: Vesiputouspääntiepaita OW 2/2010
Kangas: trikoo Triteks

Samalla kertaa leikkasin pari muutakin kangasta paidoiksi. Sama kaava ja kankaat näissäkin Triteksistä.

 Soikiokangasta jäi vielä toppiinkin:
Lähden viime kevään tapaan toukokuussa opiskelijoiden kanssa kulttuurimatkalle etelän lämpöön, joten voihan sen valmistautumisen aloittaa jo helmikuussa! Pitkähihaiset menevät jo nytkin kivasti työpaitoina, kun pakkaset ovat hellittäneet.
Facebookin ompeluryhmässä on helmikuun viimeisen viikon haasteena ommella keskeneräisiä töitä valmiiksi. Jotkin isot, työläät tai tylsät työt jäävät minulta kesken, joten "UFO":ja löytyy vaikka koko lomaviikon tarpeiksi.

Ensin valmistui jämäkankaista kesällä aloitettu kassi:

Isompitöinen keskeneräinen oli kahvipusseista punottu koppa tai kauppakori. Suikaleiden ompelussa on todella iso homma. Oma ompelukoneeni ei sovellu kahvipussien ompeluun, mutta onneksi minulla on äidin ostama "kakkoskone", ikivanha metallinen mekaaninen Eva, joka ompelee ongelmitta paksua kangasta. Pari neulaa onnistui katkomaan ja vääntämään työssä. Sormet joutuvat pujottelun loppuvaiheessa koville, kun suikaleita kiristetään ja päitä pujotellaan.
 Ylijäämäpätkistä tein pannunalusen pujottelemalla ja ompelemalla reunat. Pusseina tässä on Pirkka Costa Ricaa. Kantokahvat on tehty tukevasta mustasta keinopuitunauhasta. (Todellisuudessa se on Motonetistä ostettua kapeaa tavaransidontaliinaa.)
Kahvipusseja ja koiranruokapusseja olisi toiseenkin koppaan. Ihmettelen vaan, miten jotkut ihmiset pystyvät tekemään näitä useitakin peräjälkeen ja saattavat vielä myydäkin todella edullisesti.

Keskeneräisissä töissä on se hyvä puoli, että niiden tekeminen ei ala kankaiden leikkuulla, joka on mielestäni tylsä osa ompeluprojekteja. Joten eiköhän vaan kannattaisi heti jatkaa seuraavalla UFO:lla!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti